1 / 2
2 / 2

ALGEMENE INFORMATIE JEUGDSCHAATSCURSUSSEN BIJ IN BALANS

Al onze 9-weekse, 18-weekse en vakantie jeugdschaatscursussen zijn bedoeld voor beginnende t/m vergevorderde schaatsertjes vanaf zes jaar (tot 12 jaar) en staan in het teken van (beter) leren schaatsen op een verantwoorde manier. De kinderen leren de belangrijkste aspecten van de schaatstechniek aangepast aan de beleving van de kinderen. Wij verzorgen de lessen voor de lange ijzers (easy-gliders / houten schaatsen / (combi-) noren ed.). Dus niet voor de ijshockey en/of kunstschaatsen.
Wij werken uiteraard in verschillende nivo- en leeftijdgroepen. Wij verzorgen onze jeugdschaatscursussen op de woensdagmiddagen, vrijdagmiddagen, zaterdagmiddagen en zondagochtenden.
Onze jeugdschaatslessen duren 45 minuten per keer. Willen de kinderen minder techniek en meer rijden? Ook hiervoor zijn zij bij ons aan het juiste adres. 
Wij garanderen schaatsplezier voor iedereen!

Waar

Al onze schaatscursussen worden verzorgd op de gedeeltelijk overdekte ijsbaan ‘De Meent Bauerfeind' te Alkmaar. Buiten de reguliere basisschoolvakanties om gaan de schaatslessen ALTIJD door! (geen wind en regen, maar wel zon!)
De mogelijkheid bestaat om schaatsen bij de schaatsbaan te huren en/of te kopen.

Niveau en leeftijd
Er wordt les gegeven in groepen die (zoveel mogelijk) zijn ingedeeld op gelijk nivo en gelijke leeftijd. Per leeftijdscategorie hebben we beginners en gevorderden. Tijdens de eerste lessen wordt er hier en daar uiteraard nog wat geschoven.

Inschrijven voor een jeugdschaatscursus
U kunt uw kind aanmelden voor onze jeugdschaatscursussen door hem/haar in te schrijven via de pagina met de cursus naar wens. Als wij uw kind hebben ingedeeld ontvangt u van ons z.s.m. de definitieve inschrijving.
Uiteraard kunt u ook contact op nemen met onze administratie. Wij zijn hiervoor telefonisch bereikbaar op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 09:00uur en 12:00uur. U kunt ons bereiken op (072) 52 00 924. Telefonisch kunnen wij uw kind meestal meteen indelen.

Schaatsmaatjes
Indien u uw kinderen samen op dezelfde tijd wilt laten schaatsen of u wilt uw kind(eren) samen met vriendjes en/of vriendinnetjes samen laten schaatsen, geef dit dan duidelijk aan op beide inschrijfformulieren. Zorg er tevens voor dat de lestijden met elkaar overeenstemmen. Wij proberen er dan voor te zorgen dat zij in dezelfde groep komen.

Tot slot
Bij afmelding na inschrijving zijn wij genoodzaakt € 15,- administratiekosten in rekening te brengen.
Uitval tijdens de cursus is voor eigen risico!


Copyright: © 2003-2019 Schaats- en Skeelerschool In Balans BV. Alle rechten voorbehouden.
Contact|Beheer|Ontwerp en realisatie: Artexion, Heerhugowaard