1 / 1

ALGEMENE INFORMATIE SKEELERCURSUSSEN BIJ IN BALANS

Al onze skeelercursussen voor volwassenen zijn bedoeld voor beginnende t/m vergevorderde skaters en/of skeeleraars van 16 jaar en ouder en staan in het teken van veilig en beter leren skeeleren op een verantwoorde manier. Onze skeelerlessen duren een uur inclusief een warming-up op de schoenen. Wilt u minder techniek en meer rijden? Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen 10-weekse cursussen, 5-weekse cursussen, conditieskeeleren en ouder-kind skeeleren 
Wij garanderen: Skeelerplezier voor iedereen!

Waar
Onze skeelercursussen worden verzorgd op, en in de omgeving van, de gedeeltelijk overdekte ijs- en skeelerbaan de Meent Bauerfeind. Door de gladde betonlaag waar deze van gemaakt is, is deze baan na de winterperiode uiterst geschikt om op te rollen. De skeelerlessen gaan dus ALTIJD door: geen wind, regen en last van verkeer, maar wel zon! Het velig leren nemen van obstakels ed. zullen wij in de omgeving van de baan beoefenen.
De mogelijkheid bestaat om skeelers en/of skates bij de skeelerbaan te huren en/of te kopen.

!! Zeer populair: In Balans Ouder-Kind skeeleren !!
Op alle uren dat wij jeugd skeelerlessen verzorgen, bestaat de mogelijkheid om samen met uw kind(eren) te komen skeeleren. Met het hele gezin op dezelfde dag en tijd skeeleren, maar wel in aparte groepen; heerlijk toch?!

Veiligheid
Zeer belangrijk tijdens het skeeleren / skaten is de veiligheid. Als u deelneemt aan één van onze skeelercursussen en/of toertochten is het dragen van polsbescherming, kniebescherming en een helm verplicht. Elleboogbescherming raden wij ten zeerste aan.
Zonder één van deze verplichte materialen wordt u niet toegelaten tot de lessen. Deze materialen kunt u huren bij de baan.

Niveau's
Op het inschrijfformulier kunt u uw skeelerniveau aangeven. Op deze manier kunnen wij de groepen vooraf nog beter op gelijke sterkte indelen. Wij hanteren hiervoor de volgende richtlijnen:

Niveau 1: U bent een echte beginner. U heeft nog nooit geskeelerd
Niveau 2:  U kunt een beetje skeeleren en wilt de techniek en het remmen van het begin af aan goed aanleren
Niveau 3: U skeelert al en wilt de techniek en het remmen nu wel eens GOED leren en/of heeft al eerder skeelerlessen gevolgd
Niveau 4: U kunt goed skeeleren en rijdt toertochten en u wilt de (rem)techniek verbeteren
Niveau 5: U kunt goed en snel skeeleren en u wilt de conditie- en de (rem)techniek verbeteren

Inschrijven voor een skate- / skeelercursus
U kunt zich aanmelden voor onze skate- en skeelerlessen door u in te schrijven via de pagina met de cursus naar wens. Als wij u hebben ingedeeld ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk uw definitieve inschrijving.
Uiteraard kunt u ook contact op nemen met onze administratie. Wij zijn hiervoor telefonisch bereikbaar op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 09:00uur en 12:00uur. U kunt ons bereiken op (072) 52 00 924. Telefonisch kunnen wij u meestal meteen indelen.

Skeelermaatjes
Indien u samen met anderen op les wilt, geef dit dan duidelijk aan op beide inschrijfformulieren. Zorg er tevens voor dat de lestijden met elkaar overeenstemmen. Wij proberen er dan voor te zorgen dat u samen in dezelfde groep komt.

Tot slot
Bij afmelding na inschrijving zijn wij genoodzaakt € 15,- administratiekosten in rekening te brengen.
Uitval tijdens de cursus is voor eigen risico!


Copyright: © 2003-2019 Schaats- en Skeelerschool In Balans BV. Alle rechten voorbehouden.
Contact|Beheer|Ontwerp en realisatie: Artexion, Heerhugowaard